9. Mars 2016

Dagens lesevers: Markus 11:27–12:12

Guds Ords autoritet

I dag møter vi Jesus som blir konfrontert av de lovlærde. Disse lovlærde var religiøse ledere som virket flotte utenpå, men som egentlig var i ferd med å råtne innenfra og ut. Essensen i dagens tekst kan kokes ned til følgende: ”Hvordan forholder jeg meg til Guds Ord og dens autoritet i mitt liv?”.

De religiøse lederne var for feige til å ta stilling til spørsmålet Jesus stilte de.  Disse menneskene hadde blitt for opptatt av å få sitt kristenliv til å passe inn i sin egen ’kristen-form’ i stedet for å bli forvandlet ved sinnets fornyelsen (Rom 12:2). Denne fornyelsen er det Guds Ord som har kraft til å skape i oss og former oss lik Jesus! Vi kan nok alle falle for fristelsen til å prøve å forme hvordan et sunt liv med Jesus skal se ut, men til sist er det bare Guds godhet og kjærlighet som driver oss til omvendelse.

De religiøse lederne hadde ikke akseptert Guds Ord som Johannes Døperen forkynte. De endt jo opp med å drepe han. Så hvorfor skulle Jesus si noe mer til de da? I stedet så avslørte han deres onde motiver ved å fortelle en historie om de utro vingårds arbeiderne – nemlig dem!

Dette leder oss til noen utfordrende spørsmål som vi kan spørre oss selv:

  • Tar jeg stilling til ting i Bibelen som utfordrer min komfort sone? F.eks: Frelst bare ved nåde, å tilgi de som sårer meg, hva sier Guds Ord om dåpen i vann, hvordan forholder vi oss til de som virkelig lider i samfunnet/verden rundt oss…ect.
  • Hva gjør jeg med Jesu sine utfordringer til meg? Banker jeg de opp? Skyver jeg de under teppet? Eller omfavner jeg de?
  • Hva er det som utfordrer meg i Guds ord slik at jeg trenger å ta et oppgjør med det?

 

Gud er bare god!

Hilsen

Morten Kalvø 😀