13.03.16

Dagens lesevers: Johannes 14:1-14

Bønnesvaret

Jesus snakker masse om bønn i sitt Ord. Kanskje et av hans favoritt tema. Men når Jesus snakker om bønn snakker Han også om bønnesvar som i Matteus 7:8: ”Hver den som ber han får”

I dagens tekst  sier han til disiplene sine v.14 ”Dersom dere ber om noe i mitt navn, skal jeg gjøre det ”

Å be er fantastisklivgivende, legende, befriende, oppkvikkende, betryggende, nært, og relasjonsbyggende. Og når vi opplever bønnesvar styrker det vår tro.

Gud setter aldri noen begrensninger på bønnesvar, tvert imot kommer han med formaninger til disiplene når de gjør det. Han sier isteden ” Hva som helst dere ber om i Mitt navn, det skal Jeg gjøre.”

Han vil hjelpe oss langt utover våre egne begrensninger.

Han vil at vi skal se at Faderen, den allmektige er uendelig i sin makt og kjærlighet og kan svare på langt mer enn det vi forstår å be om.

Han er mer villig til å svare på våre bønner, mer enn vi er villig til å be.

Gud er ikke begrensningens Gud, Han er overflodens Gud

Våre tanker kan ofte ha sperrer som hindrer oss i å be forskjellige ting. Men sannheten er at visst vi slipper Jesus inn på ALLE livets områder så vil vi oppleve at det også finnes bønnesvar på alle livets områder.

”Rop på meg og jeg vil svare deg jeg vil forkynne deg store og ufattelige ting, ting som du ikke kjenner ”. Jeremiah  33:3

Siste ukene er det flere ting jeg har løftet til Ham i bønn, og mens en kjenner noen svar drøye, som de kan gjøre -har jeg også opplevd hans svar og omsorg så konkret. Han den allmektige som viser sin trofasthet og omsorg mot ” lille meg ” Det er fantastisk !!

La denne dagen fylle deg med tro og hvile fra det høye. Du skal ikke prestere her men få lov å legge av – og legge alt du har på Herren han har omsorg for deg !!

 

Silje Sommer