26. Mars 2016

 

Dagens lesevers: Lukas 24:1-48

 

De kjente ham ikke igjen

 

På veien til Emmaus fikk to disipler oppleve noe som forvandlet deres liv. Vi vet bare en av disiplene sitt navn – Kleopas, den andre er vi ikke sikkert på hvem var. Men jeg lurer på hvorfor de var på veien vekk fra Jerusalem? Kunne det være at de var på vei hjem til Galilea med knust hjerte og med tanker om å gi opp alt det de hadde lært av Jesus?

Det virker nesten som de dro vekk uten å fortelle noen, og mens de gikk der ifra snakket de om det de siste årene sammen med Jesus og de merkelige opplevelse denne morgenen der Maria Magdalena kom og fortalte de at Jesus ikke lenger er i graven.

Kanskje det hele ble for mye for dem og de bestemte seg for å dra hjem i fred? Men mens de går klarer de ikke å holde seg fra å snakke om alt som har skjedd.

Plutselig så er det en tredje skygge som nærmer seg. «Har vi vært i en så dyp samtale at vi ikke har lagt merket til han som kom bak oss,» måtte de har tenkt. Dere har nå lest resten av historien og hvordan det forandre deres liv.

En viktig ting å huske på at de som søker Kristus skal finne ham, han vil åpenbare seg for dem som spør etter ham, og gi kunnskap til de som lengte etter å kjenner han bedre.

Kan vi bli så opptatt med det som skjer i hvor hverdagen at vi går glipp av det sannheten av at Jesus er midt iblandet oss? Kan det være at vi som de to disipler på vei til Emmaus er så distrahert av det som skjer rundt oss at vi går klar ikke å se den som er med oss? La våre øye bli åpne så vi kan kjenne igjen Jesus i vår hverdag!

 

 

Much love

Adrian Westbrook

 

Bønneemner for de neste 30 dager

  • En ny lidenskap og åpnebæring fra bibelen om hvem Jesus er og hva han har gjort for meg.
  • Din familie og venner
  • Ledere av din kirke
  • En person i din verden som enda ikke tro at de skal finne tro i Jesus Kristus